Tuumauksia toiselta puolelta "Huuto ei auta, voimaa olla pitää".

Kaikki blogit puheenaiheesta Älyllinen epärehellisyys

Merten luovuttama hiilidioksidi laitettiin ihmisestä johtuvaksi

Hyvin on tiedossa niillä, jotka ovat perehtyneet asiaan, että meret luovuttavat hiilidioksidia ilmakehään samalla kun ne lämpenevät. Tästä on ollut nytkin kyse, kun 1900-luvun ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta tarkastellaan. Ilman ihmisen toimia ilmakehän hiilidioksidipitoisuus olisi noussut. No näitä väitteitä, että ihmisestä johtuu nousu ja luonnon hiilinielut ja -lähteet ovat tasapainossa, tulee tarkastella älyllisenä valehteluna.

Samassa kuvassa

Mikä kumma tuota Palefacea vaivaa? Aina se onnistuu kuvauksissa murhaajien kanssa. On musavideoo,lehtikuvaa... Milloin vasemmistoliitto tekee pesäeron ja irtisanoutuu tällaisesta toiminnasta? https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100822434763_uu.shtml https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809032201178754_u0.shtml

Ylipaino ja eriarvoistumisesta vaikeneminen

Varsin hyvin tunnettu asia on, että ylipaino-ongelmilla ja yleisimmillä kansanterveydellisillä ongelmilla on vahva yhteys ihmisen sosioekonomiseen asemaan. Köyhyys ja eriarvoistuminen eri ikäluokissa on omiaan näkymään muun muassa lasten yleistyvinä paino-ongelmina. Tosiasia on, että terveellinen ruoka maksaa, minkä ei pitäisi olla mikään salaisuus. Lääkäri voi toki määrätä syömään kanaa ja lohta mutta viimeistään matka kaupan hyllyille tekee selväksi karun tosiasian.

Ratkaisiko FBI:n virkakoneisto Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016?

Yllättäen ja pyytämättä ilmestyi FBI-johtaja James Comey' n uusi ilmoitus Hillary Clinton sähköpostihuolimattomuuden uusavaus pari viikkoa sitten – vaalien lähestymiskynnyksellä … 

 

Nyt samainen Comey ilmoittikin, ettei ole mitään aihetta – uuden tutkimushaaran hillary-sähköpostitkin olivat pääsääntöisesti vanhojen jo tutkinnassa aiemmin olleiden kopioita. Miksi yleensä koko toisinto tehtiin? Oliko syynä vahva vaikuttamishalu USA' n presidentinvaaleihin ja nimenoman ehdokas Hillary Clintonin tukeminen?

Älyllinen epärehellisyys

Älyllinen epärehellisyys vaivaa meitä ihmisiä, mutta myös organisaatioita. Älyllinen epärehellisyys on sellaisen näkökulman kannattamista, jonka itse tietää vääräksi tai harhaanjohtavaksi.

Esimerkkejä löytyy arkielämästä paljon. Yksi on Heidi Hautalan oviremontti, kyllä siinä osapuolet alusta saakka tiesivät, että kyse on epärehellisyydestä.

Minimipalkka-aloite on propagandaa älyllisesti laiskoille ja vähäjärkisille

Vasemmistoliitosta on tullut jälleen yksi todellisuudesta vieraantunut aloite. Samaa luokkaa demarien taannoisen nollatuntialoitteen kanssa, joka ei välittänyt pätkääkään mm. opiskelijoiden erityislaatuisesta asemasta työmarkkinoilla.

Koiras, naaras, kissas ja citykanis

Hiljattain eduskunnassa esitettiin kirjallinen kysymys koskien opetushallituksen julkaisua, jonka sivulla 67 väliotsikon Sukupuolten tasa-arvo alla lukee "...hyväksyy ajatuksen, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi." Opetushallituksen mukaan kyseessä on "Opas sukupuolen tasa-arvon edistämiseen perusopetuksessa

Humalassa ei polttopulloa kapakassa rakenneta

Aluksi pikkuporvaristo voi liittoutua ammattitaidottoman ja muun työväestön kanssa, mutta fasismin luonteisia piirteitä omaava puolue päästyäään mukaan vallanjakoon kääntyy yläluokan ja suurkapitalistien puolelle. Fasismin  piirteitä voi löytyä monista organisaatioista ja yhteisöistä.  Ne kaikki toimivat jonkin toisen nimen kuin fasismin alla.  Sellainen puolue on kuin toukka, joka on edennyt hentoa oksaa pitkin tyhjiä lupauksia ladellen kohti valtaa, mutta se ei voi enää kääntyä turvallista ja vakaata puunrunkoa kohti menettämättä kasvojaan ja kunniaansa.

Ihalaiselle: Kun kukaan ei kerro työttömyydestä totuutta

Ihalaisen resepti auttaa, jos lääkkeet (pakko)syötetään potilaille = työttömyyden aiheuttajille, siis huonoille poliitikoille ja huonoille johtajille. Siispä mutatis mutandis:

Kun kukaan ei kerro Kreikasta totuutta

Suomalaisessa europolitiikassa on mielenkiintoinen yksityiskohta. Yksikään puolue tai poliitikko ei nimittäin kerro Kreikan kriisistä, sen etenemisestä ja ratkaisemisesta totuutta. Koko totuutta ei uskalla sanoa ääneen kukaan eduskunnassa istuva, ja erityisen kauas todellisuudesta vieraantuvat ne, joiden puoluetoverit istuvat ministeriaitiossa. Puhumattakaan ministereistä itsestään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä